Paleo mityba
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vytinta ir sūdyta mėsa

5 posters

Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Purpur Tr. 11 13, 2013 7:04 am

Labau prašau, nerandu aname forume Smile
Purpur
Purpur
Admin

Posts : 289
Join date : 2013-10-21
Age : 48
Location : Vilnius

http://paleo.forumotion.eu

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Voresta Tr. 11 13, 2013 8:42 am

Vytinimui imu liesą bet kokią mėsą, supjaustau ilgais bryzais pagal raumenį išilgai, storumas-  šiek tiek ploniau nei rankos riešas.
Imu druskos ir prieskoninių žolelių mišinį valgomą šaukštą su kaupu, sveriant ~20 gr, 1 kg mėsos. Taip pat ne visai pilną valgomą šaukštą cukraus. Tai 1 kg mėsos. Druską ir cukrų sumaišau, subarstau, suvolioju mėsą ir sudedu talpiai į bet kokį indą,laikau šaldytuve, po 3 dienų ji jau tinkama valgyti, būna pasifermentavusi, taip gali būti laikoma iki 7 parų, iki to laiko nesuvalgytą dedu inkubatoriun vytinti arba užšaldau. Galit bryzus kabinti bet kur, kur juda sausas, šiltas oras- virš gyvatuko, virš radiatoriaus padarykit groteles , temperatūra 25-40.
Pabandykit, mėsos konsistencija būna visai kitokia, kai su cukrumi, ar be.
Tai mano vienintelis grynas cukrus, kurį naudoju mityboje.
Voresta
Voresta

Posts : 379
Join date : 2013-10-21

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by sowelu Tr. 11 13, 2013 9:18 am

Jei noriu vytinti virš gyvatuko, tai prieš tai vistiek laikyti 3 dienas šaldytuve?
sowelu
sowelu

Posts : 23
Join date : 2013-10-22

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Voresta Tr. 11 13, 2013 9:55 am

net ir ilgiau, mėsa pasidaro visai kitokia.
Voresta
Voresta

Posts : 379
Join date : 2013-10-21

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by nomore Tr. 11 13, 2013 11:23 am

Aš kartais darau valgymui nevytinant tokią, kaip Voresta rašo, bet darau ir vien su druska. Imu gabaliuką mėsos, įtrinu gerai druska, kokiais nori prieskoniais - grūstais lauro lapais, pipirais kvapniais, mairūnais, žodžiu, kas kam prie dūšios. Dedu į kokį indą, ir į šaldytuvą. Kelis kartus per dieną pavartau, nupilu skystį. Po kokių trijų - keturių dienų, priklausomai nuo mėsos gabaliuko dydžio, jau galima valgyti, būna pakankamai įsisūrėję. Taip pat galimas su lašiniais daryti. Yra dar sūdymas skysčiu, kur išverdamas sūrymas ir jame mirkoma, bet šito tikslių receptų nežinau, nes nebandžiau. Taip dažniausiai sūdoma tai, ką perkam parduotuvėse, jei neparašyta, kad sauso sūdymo.
nomore
nomore

Posts : 33
Join date : 2013-10-22

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Purpur Tr. 11 13, 2013 12:35 pm

Ačiū jums už patarimus. net seilės tysta skaitant. turiu pečių namie. kažin eitų prie jo vytinti? juk varva ta mėsa, ar ne? ir dar dulkės kambary gi vis tiek sukinėjasi. kažin ar higieniška... scratch 
Purpur
Purpur
Admin

Posts : 289
Join date : 2013-10-21
Age : 48
Location : Vilnius

http://paleo.forumotion.eu

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by katinone Tr. 11 13, 2013 1:47 pm

Niekas ten niekur nevarva. Manau prie peciaus tikrai susivytintu, tik kad pakurenus per karsta jei nebutu, nes iskeps Very Happy
katinone
katinone

Posts : 92
Join date : 2013-10-21
Location : Utena-Vilnius

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Voresta Tr. 11 13, 2013 1:57 pm

svarbu, kad naktį neatvėstų, tada gali imti pelyti, sausas ir šiltas oras turi visą laik cirkuliuoti. Pirma pakabink  1, kelių šimtų gr. gabaliuką ir pasižiūrėk.
Voresta
Voresta

Posts : 379
Join date : 2013-10-21

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Purpur Tr. 11 13, 2013 7:57 pm

Na man kaip visada, bus bandymas improvizuotas. Turėjau vištos krùtinių porą. Tai jas supjausčiau, na bet daug mažesniais gabaliukais nei Voresta. Dėjau baltųjų pipirų ir kardamono. Atėjau pasitikslint čia ar tikrai aliejaus nereikia.:-) Vištiena tikriausiai greičiau fermentuosis nei kitos mėsos?
P.s. Per telefoną šitas forumas neblogai adrodo. Pirmą kart pasijungiauv taip (^o^)
Purpur
Purpur
Admin

Posts : 289
Join date : 2013-10-21
Age : 48
Location : Vilnius

http://paleo.forumotion.eu

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Purpur Tr. 11 13, 2013 8:21 pm

Juokingiausia, kad tik padarius mėsą prisiminiau kad seniau gi taip lašišą ruošdavau! 8-)
Purpur
Purpur
Admin

Posts : 289
Join date : 2013-10-21
Age : 48
Location : Vilnius

http://paleo.forumotion.eu

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by nomore Kv. 11 14, 2013 5:28 am

Tam, kad vytinant neapdulkėtų ir musės nenutupėtų, reikia standžiai apsukti merliuku.
nomore
nomore

Posts : 33
Join date : 2013-10-22

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Voresta Kv. 11 14, 2013 12:08 pm

dar turi musių?
Voresta
Voresta

Posts : 379
Join date : 2013-10-21

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by nomore Kv. 11 14, 2013 4:33 pm

Dar pora vakar tikrai mačiau Very Happy Bet aš nevytinu kol kas, namai drėgni, šalti, neprasikūrena niekaip. O tokios patalpos, kad nebūtų temperatūros kritimo naktį, irgi neturiu.
nomore
nomore

Posts : 33
Join date : 2013-10-22

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Purpur Pen. 11 15, 2013 7:45 pm

O nieko kad man ta krūtinėlė jokio skysčio neišleidžia? Ryte pagniaužiau, pasūdžiau dar biškį - bet nesupratau, mėsa kaip mėsa, jokio proceso nesimato. Gal per anksti? Dabar tik antra diena.
Purpur
Purpur
Admin

Posts : 289
Join date : 2013-10-21
Age : 48
Location : Vilnius

http://paleo.forumotion.eu

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Voresta Pen. 11 15, 2013 8:21 pm

tai nelabai kas ten iš jos ir teišbėga. Iš kelių kilogramų- pora šaukštų.
O vištienos vytint nesu mėginusi.
Voresta
Voresta

Posts : 379
Join date : 2013-10-21

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Purpur Št. 11 16, 2013 7:11 am

Bet pati mėsa kai susifermentavusi - ji turėtų būti stipriai minkšta, ar kokia?
Gal vištienos krūtinėlė prastas pasirinkimas tokiam receptui - ji šiaip gi labai sausa.
Purpur
Purpur
Admin

Posts : 289
Join date : 2013-10-21
Age : 48
Location : Vilnius

http://paleo.forumotion.eu

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Voresta Št. 11 16, 2013 7:19 am

pabandysi- pamatysi, pas mane paukštienos retai būna- vis žvėriena, dideli kiekiai, tai ją fermentuoju. O paukščių- retai kokį gaidelį nukertu- ką ten fermentuosi, groblus apgrauži ir tiek.
Voresta
Voresta

Posts : 379
Join date : 2013-10-21

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by sowelu Antr. 11 19, 2013 7:21 am

Pabanžiau kiaulieną vytinti. Po trijų dienų šaldytuve ji jau kėlė apetitą Very Happy Tokia minkštutė mėsytė. O vytinti ją kiek laiko reikia??
sowelu
sowelu

Posts : 23
Join date : 2013-10-22

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Purpur Antr. 11 19, 2013 7:36 am

O mano vištos krūtinėlė kažkokia nepatraukli atrodo. Tikriausiai persistengiau su kardamonu.
Ai dar beruošiant pamačiau, kad anyta perkaitino vištas bepešdama ir kai kur krūtinėlės mėsa kaip virta yra. Tai tas žinojimas irgi nemaloniai nuteikia. Sad
Purpur
Purpur
Admin

Posts : 289
Join date : 2013-10-21
Age : 48
Location : Vilnius

http://paleo.forumotion.eu

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Voresta Antr. 11 19, 2013 8:21 am

sowelu rašo:Pabanžiau kiaulieną vytinti. Po trijų dienų šaldytuve ji jau kėlė apetitą :DTokia minkštutė mėsytė. O vytinti ją kiek laiko reikia??
 kiek nori. Galima vos apdžiūvusią suvalgyt, galima laikyti iki taps barškanti. Tada į maišelį ir į šaldiklį, bus kokiai kelionei įsimest.
Vakar lauktuvių gavau to garsiojo  vytinto ispaniško kumpio( jamon iberico). Visą kilogramą. Vakare ragausim, o į Ispaniją vyks mano vytinta stirniena . Mėsos mainaiSmile 
Voresta
Voresta

Posts : 379
Join date : 2013-10-21

Atgal į viršų Go down

Vytinta ir sūdyta mėsa Empty Re: Vytinta ir sūdyta mėsa

Rašyti by Sponsored content


Sponsored content


Atgal į viršų Go down

Atgal į viršų


 
Permissions in this forum:
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume