Kepenų paštetas
2 posters
Puslapis 1 iš 1
Kepenų paštetas
~pusė kg kepenų
~200-300 gr svogūnų
~200 gr lašinių ar taukinės
~150 gr sviesto (arba imam daugiau kiaulės riebalo)
~stiklinė stipraus sultinio iš kaulų.
kepenis supjausčiau plonomis ~ 1cm skiltelėmis, suguldžiau keptuvėje į verdantį vandenį (jo ten buvo ~1cm storio sluoksnis) pakaitinau gal 5 min, kol perpjovus gabaliuką matėsi kad jau sutrauktas kraujas. Išgriebiau į lėkštę, keptuvę išploviau, jon sudėjau smulkintus taukinę /lašinius, pakaitinau šiek tiek, kad atsirastų taukų. Griežinėliais suvariau svogūnus į juos, uždengiau dangčiu, patroškinau, kol suminkštėjo svogūnai.
Sumaigiau atvėsusias kepenis, ant jų sukračiau karštus troškintus svogūnus su riebalais, sudėjau sviestą ir supyliau sultinį, viską sublenderiavau, gautą pliurzę pakaitinau maišydama- ne iki virimo, bet nedaug betrūko. Prieskonių- druskos ir žolelių pagal skonį.
Išpilsčiau į stiklainiukus ir padėjau atvėsti. Dar šiltas paštetas nebuvo skanus, nes naudojau stirnos kepenis(karklų prieskonis) tačiau kai atšalo, šito nebesijaučia ir visai skanu tapo.
Vyras irgi gerai įvertino.
~200-300 gr svogūnų
~200 gr lašinių ar taukinės
~150 gr sviesto (arba imam daugiau kiaulės riebalo)
~stiklinė stipraus sultinio iš kaulų.
kepenis supjausčiau plonomis ~ 1cm skiltelėmis, suguldžiau keptuvėje į verdantį vandenį (jo ten buvo ~1cm storio sluoksnis) pakaitinau gal 5 min, kol perpjovus gabaliuką matėsi kad jau sutrauktas kraujas. Išgriebiau į lėkštę, keptuvę išploviau, jon sudėjau smulkintus taukinę /lašinius, pakaitinau šiek tiek, kad atsirastų taukų. Griežinėliais suvariau svogūnus į juos, uždengiau dangčiu, patroškinau, kol suminkštėjo svogūnai.
Sumaigiau atvėsusias kepenis, ant jų sukračiau karštus troškintus svogūnus su riebalais, sudėjau sviestą ir supyliau sultinį, viską sublenderiavau, gautą pliurzę pakaitinau maišydama- ne iki virimo, bet nedaug betrūko. Prieskonių- druskos ir žolelių pagal skonį.
Išpilsčiau į stiklainiukus ir padėjau atvėsti. Dar šiltas paštetas nebuvo skanus, nes naudojau stirnos kepenis(karklų prieskonis) tačiau kai atšalo, šito nebesijaučia ir visai skanu tapo.
Vyras irgi gerai įvertino.
Voresta- Posts : 379
Join date : 2013-10-21
Re: Kepenų paštetas
ar tai ne per riebu prie Paleo dietos ?nepykit, as naujoke, tiesiog domiuosi
gitana- Posts : 20
Join date : 2014-01-11
Re: Kepenų paštetas
na taip, riebokas, paskaičiavus riebalo beveik tris kart daugiau nei baltymo, tačiau liesas ne toks skanus .
Juk ne kasdien valgomas.
Juk ne kasdien valgomas.
Voresta- Posts : 379
Join date : 2013-10-21
Puslapis 1 iš 1
Permissions in this forum:
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
|
|